nobelprisvindende teori

Strategi

ISIN: DK0061067220
TICKER: WEKAFKI

WEALTH INVEST AKL AFKAST+

Strategien bygger på Markowitzs Nobelprisvindende teori om, at der kun findes én optimal porteføljesammensætning. Denne består i praksis af 65-80% obligationer og 20-35% aktier. 

Når en lavrisiko-portefølje bestående af 65-80% obligationer og 20-35% aktier geares, kan man på lang sigt opnå højere afkast end ved en 100% aktieinvestering, men til en risiko i nogenlunde samme niveau som en portefølje bestående af 100% aktier.

Investeringsmålsætningen i Wealth Invest Afkast+ er at levere et højere afkast end det globale aktiemarked over tid. Det kan lade sig gøre fordi med Afkast+ får du en portefølje bestående af 100% globale aktier, men herudover får du også en tillægsportefølje af obligationer med høj kvalitet på 200-300%.

Obligationer giver et forventet renteafkast og/eller en forsikring mod aktiefald, idet de typisk klarer sig godt, når aktierne har det skidt. Derved kan det samlede langsigtede afkast forbedres. Når det er sagt, viser udviklingen i 2022, at obligationer ikke altid er et værn mod turbulens på aktiemarkedet. Så der vil være perioder, hvor både aktier og obligationer samtidig klarer sig godt såvel som mindre godt.

På langt sigt forventes Afkast+ at give et bedre afkast end bæredygtige globale aktier. I de enkelte kalenderår vil afkastet ift. bæredygtige globale aktier afhænge af udviklingen i realkreditrenterne (boligrenterne).

I år med faldende realkreditrenter forventes et højere afkast end bæredygtige globale aktier. I år med uforandrede realkreditrenter forventes et højere afkast end bæredygtige globale aktier.

I år med stigende realkreditrenter forventes afkastet ift. bæredygtige globale aktier at afhænge af rentestigningens størrelse med en break-even på en stigning på ca. 0,30%.

Dvs. hvis realkreditrenten stiger med mindre end 0,3% forventes et afkast, der er højere end bæredygtige globale aktier, mens der forventes et afkast, der er lavere end bæredygtige globale aktier, hvis realkreditrenten stiger med mere end 0,30%.

Med Afkast+ får du en veldiversificeret portefølje med en stor risikospredning og en moderat gearing. Vi investerer ansvarligt med fokus på grønne og bæredygtige investeringer.

Sådan fungerer processen:
 
TRIN 1:
Udvælgelse af aktier (ETF’er) og obligationer som skal indgå i lavrisiko-porteføljen (ca. 30% aktier & 70% obligationer).

TRIN 2:
Gearing af porteføljen så den svarer til 100% aktier.

TRIN 3:
Niveauet for gearingen styres aktivt i forhold til makroøkonomiske forhold.
Vi investerer bæredygtigt, således at du får en portefølje af bæredygtige aktier og obligationer med stor risikospredning. 
 
Afkast+ adskiller sig fra lignende investeringsprodukter på det danske marked ved at være markant billigere. Det betyder, at en større del af afkastet i Afkast+ går til investorerne. 

Afkast+ er derfor det oplagte alternativ for kvalitets- og prisbevidste investorer.

Omkostninger (ÅOP) for Afkast+ og konkurrenter

%

Wealth Invest Afkast+

%

Konkurrent 1

%

Konkurrent 2

%

Konkurrent 3

For mere information

Kontakt os

Ring til os

31 77 60 00

 

Investeringsrådgiver for Afkast+

Optimal Invest Fondsmæglerselskab A/S
Kongevejen 365, 2840 Holte
info@afkastplus.dk
+45 22 22 20 69

 

Nikolaj Holdt Mikkelsen ApS
Lautrupsgade 13, 2100 København Ø
info@afkastplus.dk
+45 31 77 60 00